2024. május 3. - Tímea, Irma

Ingyenkönyvtár

Országszerte több mint 400 könyvtár csaknem 2500 programmal várja az olvasókat október 2-a és 12-e között a Nagy Olvashow nevű rendezvénysorozaton. Október 7-én rendezik meg a Könyves Vasárnapot, amikor rendhagyó nyitva tartással és ingyenes beiratkozássa
2007. október 2. kedd 17:20 - Hírextra
A könyvtári napokra minden korosztályt várnak a szervezők - mondta a Független Hírügynökségnek Fodor Péter, az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) elnöke. A programsorozat szerdai napját a babaolvasók jegyében rendezik meg. Kecskeméti könyvtárosok ötlete alapján Marék Veronika írt és rajzolt egy olyan füzetet, amibe a kisbaba első könyves élményeit örökíthetik meg a szülők. A Nagy Olvashow ideje alatt a kismamák ajándékba kapják meg a babaolvasót.

A kisiskolásokat könyvekre épülő kreatív játékokkal várják, a tiniket pedig a "Ne csak lógj a neten" mottóval szólítják meg a szervezők. A Nagy Olvashow-ban helyet kapnak az aktív nagymamák és nagypapák is.

A tízéves hagyománnyal bíró Könyves Vasárnapon egész nap várják az olvasókat az ország több mint 400 könyvtárában. Az ingyenes beiratkozás mellett, ekkor tartják a könyvtári megbocsátás napját. Elengedik a büntetését mindazoknak, akik elmulasztották időben visszavinni a kikölcsönzött könyveket. Ezen a napon adják át az Év Könyvtára elismerést is.

Az Országos Könyvtári Napok zárókonferenciáján október 12-én a rendezvénysorozat szervezőinek nevében Fodor Péter, az IKSZ elnöke és Hiller István oktatási és kulturális miniszter megállapodást ír alá az országos akció folytatásáról, valamint az újabb könyvtári szolgáltatások elindításáról.

Bővebb információ a könyvtári programokról a www. osszefogas.kjmk.hu oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását