2024. május 5. - Györgyi

Bajnai: közöljék a felvételt!

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter kívánatosnak tartja, hogy a Weiszenberger Lászlóhoz köthető pályázatok megismerhetők legyenek; Bajnai Gordon erről egy újságírói kérdésre válaszolva beszélt kedden Budapesten.
2007. október 2. kedd 17:19 - Hírextra

"Nincs ellenemre, sőt kívánatosnak tartom", hogy ezek a pályázatok bárki számára hozzáférhetőek legyenek - mondta a szakminiszter a Hír Tv kérdésére válaszolva. Mint fogalmazott, minden ügynek, amivel kapcsolatban gyanú merült fel, nyilvánosságot kell kapnia.

Bajnai Gordon ugyanakkor azt kérte, közöljék le teljes egészében a televízióban bemutatott felvételt. A szakminiszter szerint ha nem csak "megvágott részeket adnának" abból, akkor kiderülne, hogy nem európai uniós pénzekről esik szó, hanem egy "jóval korábbi", hazai támogatásban finanszírozott pályázatról, ahol egyelőre nem derült ki, történt-e szabálysértés.

Kitért arra: ebben az ügyben vizsgálatot kezdeményezett, amely jelenleg is tart, továbbá megvizsgálják Weiszenberger László minden, a minisztériumhoz köthető ügyét is. Megjegyezte, Weiszenberger Lászlónak "formális köze" nem lehetett a pályáztok elbírálásához, eldöntéséhez a "funkciójánál fogva". Az, hogy más, nem törvényes módon volt-e, az ügyészség dolga kideríteni - fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását