2024. április 25. - Márk

Homoszexuális lelkészek

A norvég Lutheránus Egyház Püspöki Konferenciája kedden kis többséggel támogatta azt a javaslatot, hogy homoszexuális lelkipásztorok is szolgálhassanak- jelentette az AFP francia hírügynökség. A négy nő és hét férfi tagot számláló testületből hatan támoga
2007. október 2. kedd 19:04 - Hírextra
A norvég Lutheránus Egyház Püspöki Konferenciája kedden kis többséggel támogatta azt a javaslatot, hogy homoszexuális lelkipásztorok is szolgálhassanak- jelentette az AFP francia hírügynökség. A négy nő és hét férfi tagot számláló testületből hatan támogatták, öten ellenezték a fölvetést. A Püspöki Konferencia azonban nem dönthet az ügyben, hiszen konzultatív testületről van szó.

Norvégiában jelenleg a másságukat nyíltan vállaló lelkipásztorok nem szolgálhatnak. Az ügy tavaly már terítéken volt a skandináv országban: akkor is egy konzultatív testület, a Laerenmend foglalkozott a kérdéssel, ám nem tudtak dűlőre jutni.

Az AFP úgy tudja: Norvégiában legalább két meleg lelkész dolgozik, akinek munkáját liberális püspökök hagyták jóvá. A végső szót, hogy szolgálhatnak-e vagy sem a másságukat nyíltan vállalók az egyházban, a következő lutheránus zsinat döntheti el november közepén.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását