2024. május 2. - Zsigmond

Rekordmennyiségű rekordot akartak felállítani

Felemásra sikeredett a Vienna Recordia elnevezéssel másodszor megrendezett nemzetközi világcsúcsfesztivál a hét végén a bécsi Praterban, a világ legrégebbi vidámparkjában. Összesen húsz kategóriában vágtak neki a próbálkozó kedvűek, hogy bekerüljenek a mi
2007. október 1. hétfő 12:34 - Hírextra

Összesen húsz kategóriában vágtak neki a próbálkozó kedvűek, hogy bekerüljenek a mindenféle egyedi és különleges csúcsokat tartalmazó Guinness Rekordok Könyvébe, de csak tizenháromban sikerült a kísérlet. (A Guinness World Records című kiadványt 1955 óta jelentetik meg.)
Egy világcsúcs eleve biztos volt: soha nem próbáltak felállítani ilyen sok rekordot egyetlen napon, egyetlen városban. Mintegy tízezer néző volt kíváncsi rájuk.

A nap "csúcsa" kétségkívül a pakisztáni Zafar Gill nevéhez fűződik: az egyik fülével 61,7 kilogrammnyi súlyt emelt fel és - igaz, a fájdalomtól eltorzult arccal - tartott hét másodpercig a levegőben. A súlyzótányérokat lánccal függesztették a jobb fülére.

A német Patrick Grigo neve a breakdance kategóriában kerül be a rekordok könyvébe. Ő hatvanhárom egy kézen történő ugrást mutatott be előadása közben.

Az osztrák Harald Hel rollerozásban állított fel csúcsot. Egy óra alatt 26,6 kilométert tett meg.
Sikerült a legtömegesebb dekázás rekordkísérlete is - igaz, csak másodszorra. Összesen 613-an - nők és férfiak, öregek és fiatalok - zsonglőrködtek a labdájukkal tíz másodpercen keresztül úgy, hogy azok nem estek le.

Új világrekord született a leghosszabb fagylalt-nyalogató gyereklánc kategóriájában: 242 lány és fiú alkotta a "nyalánk" sort.

Megvan a világ legerősebb ragasztóanyaga. Olyan szilárdan köt, hogy alkalmazásával felemeltek vele egy 3,9 tonnás teherautót, majd egy órán keresztül tartották a levegőben. Az anyag hatékonyságából semmit sem von le, hogy a próbálkozás csak másodszorra lett eredményes.

A földkerekség legnagyobb - 18,5 méteres - útjelző táblája a hétvége óta a Praterben áll.

Yvonne Rueff táncosnő egy perc alatt 99 forgást-pörgést hajtott végre partnerével, az ő neve is benne lesz a Guinness-könyvben. Akárcsak azé a 115 páré, akik öt percen át egyszerre lejtették a táncot a bécsi keringő dallamaira.

Hárman is túlszárnyalták az eddigi karaoke-éneklés világrekordját: 38 órán át bírták szusszal. Nem lebecsülendőbb Michael Krappel teljesítménye sem, aki a beatboxer kategóriában "csinált zenét" 24 órán át egyfolytában - hangszálaival, szájával, nyelvével és fogaival. Óránként csak öt percet pihenhetett.

A legnagyobb csalódást a világ legerősebb embere címéért bejelentett csúcsfelállítási kísérlet hozta. A salzburgi Franz Müllner harminc méterre szeretett volna elvontatni egy 60 tonnás kamiont, de félúton, egy enyhe emelkedőnél elfogyott az ereje.

Elmaradt a siker egy másik erősségi számban is. A bécsi Wolfgang Staudinger "csak" 3210 fekvőtámaszt tudott teljesíteni egy óra alatt, a csúcshoz 3470-et kellett volna.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását