2024. május 17. - Paszkál

Motorok a múzeumnál

A japán motorok randevúját rendezi meg a szegedi Móra Ferenc Múzeum péntek délután a régi japán kultúrát, s annak az európai művészetre gyakorolt hatását bemutató Távoli fények - közelítő színek című kiállításhoz kapcsolódóan.
2007. október 1. hétfő 20:47 - Hírextra

A Szombathelyről indult vándorkiállítás szeptember végi szegedi megnyitója után egy héttel már százak látták a Tisza-parti városban is az értékes kollekciót - mondta Medgyesi Konstantin.

Hozzátette: a modern képzőművészet iránt nyitott látogatóknak inkább a japán hatásra készült XX. századi, illetve kortárs "japonista" festményeket bemutató kiállítótermek tetszenek, de a tapasztalatok szerint a többség érdeklődését főként a díszteremben kiállított, a régi Japánt megidéző gyűjtemény kelti fel.

A tárlathoz kapcsolódó kísérőrendezvények közül elsőként a japán motorok randevúját szervezik meg: aki a távol-keleti országban gyártott kétkerekűvel érkezik a múzeum elé, ingyenesen tekintheti meg a kiállítást, illetve múzeumi sapkát, pólót, kulcstartót és egyéb csecsebecséket tartalmazó ajándékcsomagot kap. A szervezők várják a robogóval, mopeddel vagy kismotorral érkező lelkes és szelíd amatőröket, de szívesen látják a bőrcuccos vadmotorosokat is, mert tudják, hogy - mint azt Medgyesi Konstantin mondta - "a zord külső kultúrát szerető bensőt takar".

A motorosok kedvéért a múzeum hosszabbított nyitva tartással várja e napon a látogatókat - ez azt jelenti, hogy este 7-ig látogatható a megyei múzeum japán kiállítása és a közgyűjtemény többi tárlata.
A gyalog, tömegközlekedéssel vagy négykeréken érkező látogatók a tárlatok mellett megcsodálhatják a múzeum előtt felsorakozó járgányokat, köztük a Suzuki legújabb csúcskategóriás modelljeit, például a GSX-R 1000-et, amely napjainkban a legerősebb nyílt osztályú sportmotor - közölte a muzeológus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását