2024. április 23. - Béla

Milyen a jó iskola?

Az elmúlt másfél évtizedben az oktatás területén történt változásokat és a jelen kihívásait vitatják meg a résztvevők a VII. Nevelésügyi Kongresszuson 2008. augusztus 25-28. között a fővárosban - közölte Benedek András, a szervezőbizottság elnöke hétfői b
2007. október 1. hétfő 13:52 - Hírextra

A plenáris ülés előadói a nevelésügyet, a gyermekek illetve az ifjúság helyzetét - az elmúlt másfél évtized társadalmi, gazdasági folyamatainak kontexusában vizsgálják, azokra a problémákra fókuszálva, amelyek nem, vagy nem ilyen arányban jellemezték azelőtt az iskolát és amelyek megoldása égető.

Az előadások mellett kerekasztal-beszélgetéseken ütköztetik a résztvevők álláspontjukat többek között a "jó iskola", a tanuló felnőtt, az oktatási reform, a tartalmi szabályozás és a felelősség, valamint a pénz az oktatásban témákban.

A tanácskozáson nyolc szekcióülésen a gyermek és az iskola, a pedagógus témák mellett az oktatás strukturális problémái, az oktatást az iskolán kívül érő kihívások, az oktatás eredményessége, valamint az irányítás és források kérdése is napirendre kerül.

Benedek András közlése szerint a konferenciára mintegy 1000-1200 résztvevőt várnak.
A 15 oktatási szakmai szervezet által életre hívott kongresszushoz eddig összesen 77 tömörülés csatlakozott.

Az első magyar egyetemes tanügyi kongresszust 1848-ban szervezték meg, ezt követően 1896-ban, 1928-ban, 1948-ban, 1970-ben, legutóbb pedig 1993-ban tartottak ilyen tanácskozást az oktatás kérdéseiről.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását