2024. április 28. - Valéria

Csábító ruhák miatt, bezár a bolt

Több iráni parlamenti képviselő arra szólította föl az olasz Benetton divatcéget, hogy vonuljon ki a perzsa állam piacáról- adta hírül hétfőn az AFP. Azzal indokolták a politikusok lépésüket, hogy a vállalat ruhái rossz hatással vannak a női vásárlókra.
2007. október 1. hétfő 17:41 - Hírextra
A fölszólítást több befolyásos politikus írta alá és juttatta el a Parlament elnökéhez. A politikusok azt is kifogásolták, hogy a boltokon csak angol föliratok voltak, farszi nyelven pedig semmi sem volt föltüntetve- ez pedig nem felel meg az Iszlám Köztársaság előírásainak. Az egyik honatya bejelentette: figyelmeztette a belügyminisztert, hogy tegyen lépéseket a "cionista milliomos Benetton befolyása ellen".

A divatház elleni támadást egyúttal politikai célokra is fölhasználták a tiltakozó politikusok: közleményükben kiemelték, hogy az olasz cég a teheráni polgármester támogatásával tudott megtelepedni a városban. A városvezető ugyanis az iráni elnök, Mahmúd Ahmadinezsád politikai ellenfele.

A perzsa országba az 1979-es iszlám forradalom óta nem sok világmárka jelent meg. Igaz, az elmúlt néhány évben pár luxusmárka boltot nyitott Teheránban: például a Louis Vuitton, a Dolce&Gabbana, vagy a Dior. Tavaly viszont az iráni parlament új törvényt fogadott el, amely az iráni és az iszlám divat népszerűsítését írja elő, hogy visszaszorítsák a nyugati befolyást.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását