2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szól a harmonika Keszthelyen

Szombaton rendezik meg Keszthelyen a II. Országos Tabányi Amatőr Harmonika Gálaversenyt, amelyre az ország különböző pontjáról érkeznek majd egyéni és zenekari versenyzők - tájékoztatta Nádler Józsefné, a rendező Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének el
2007. szeptember 28. péntek 07:22 - Hírextra

A keszthelyi civil szervezet vezetője elmondta, tavaly szervezték meg először a versenyt hagyományteremtő céllal, amelyen több mint 30 egyéni és zenekari versenyző szórakoztatott egy egész napon át több ezer embert.

Az idei rendezvény is szüreti felvonulással kezdődik Keszthely Főteréről indulva 13 órakor, amelyen az országos borrendek, huszárok, jelmezesek is képviseltetik magukat. A gála helyszíne jó idő estén a Balaton-parti zenepavilon szabadtéri színpada (a Hullám Szálló előtti tér), rossz idő esetén a Balaton Színház lesz. Az eddigi nevezésekből már tudni lehet, hogy idén jóval több lesz a zenekari fellépő, mint tavaly volt.

A vidéki élethez, borozáshoz, mulatozáshoz mindig is hozzátartozott a harmonika, amelyet az utóbbi időkben érdemtelenül mellőztek, ezért esett a keszthelyi borhölgyek választása erre a hangszerre, amikor szezonhosszabbító kulturális program megszervezéséről döntöttek - mondta Nádler Jószefné. Hozzátette, az ötletet Tabányi Mihály eMeRTon-díjas harmonikakirály karolta fel, és tette rangossá, elvállalva az amatőr verseny zsűrijének vezetését, valamint azt is, hogy a program zárásaként kisebb koncertet ad.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását