2024. május 3. - Tímea, Irma

Színházat alapított Szombathely

Szombathely közgyűlése megalapította a Weöres Sándor Színházat, amelynek igazgatói posztját Jordán Tamás, a Nemzeti Színház jelenlegi főigazgatója tölti majd be - jelentették be a szombathelyi városházán tartott közgyűlés utáni sajtótájékoztatón pénteken.
2007. szeptember 28. péntek 18:28 - Hírextra
Ipkovich György, Szombathely szocialista polgármestere hangsúlyozta: a közgyűlés ellenszavazat nélkül fogadta el a színház alapításáról szóló határozatot, bizonyítékát adva ezzel annak, hogy "jó ügyekben felül lehet emelkedni a napi pártpolitikán".

A Weöres Sándor Színház átmenetileg a volt szombathelyi Helyőrségi Művelődési Otthonban működik majd, amelynek felújítására 500 millió forintot szán az önkormányzat. A szükséges pénzt - más projekteket is finanszírozva - kötvénykibocsátással kívánják előteremteni.

A színház a tervek szerint 2008-ban tartaná meg első előadását, működtetésére közhasznú gazdasági társaságot hoznak létre.

Szombathelyen egy új kőszínház építése sem került le a napirendről, ennek építését az elképzelések szerint 2010-ben kezdenék meg, s a létesítményt 2013-ban adnák át.

Jordán Tamás korábban úgy nyilatkozott, izgalmas feladatot jelent számára egy olyan városban színházat alapítani, ahol a közönség régi vágya, hogy teátruma legyen. Egyelőre egy viszonylag kis létszámú, 14-15 színész alkotta társulatban gondolkodik - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását