2024. április 26. - Ervin

Roncstemető buszokból

Hat évvel ezelőtt még Budapest büszkeségei voltak, mostanra viszont több alacsonypadlós buszt is szétszereltek a BKV-nál. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint alkatrészhiány miatt - a BKV szerint viszont azért, mert túl drága lenne a
2007. szeptember 28. péntek 07:09 - Hírextra
Az érintett buszokkal sok baj volt, több ki is égett. A technikai problémák később sem szűntek meg, javítani sem lehetett már ezeket a járműveket.

A VEKE szóvivője szerint a BKV-nál gyakorlattá vált, hogy "egyfajta garázs-kannibalizmussal" üzemképes autóbuszokból nyernek ki alkatrészeket, így biztosítják, hogy legalább a maradék járművek ki tudjanak menni az utcára - mondta Vitézy Dávid. A szóvivő a BKV felügyelő bizottságának tagjaként ezért vizsgálatot kezdeményez. Azt mondta: a kiesett járművek helyett egy külső cégtől bérel buszokat a BKV, és ez többe kerül, mint a felújítás.

A BKV-nál cáfolják ezeket az állításokat. Regőczi Miklós vezérigazgató-helyettes csak azt ismerte el, hogy szétszereltek 8-10 buszt, mert azokat túl drága lenne felújítani. A menthetetlen darabokat alkatrésznek bontják szét. Azokat a darabokat pedig, amelyek nem építhetőek be másik járműbe, roncsként értékesítik majd - tette hozzá.

2001-ben a BKV darabonként 40 millió forintért vásárolta az érintett buszokat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását