2024. május 3. - Tímea, Irma

Ösztöndíjak a Demján Sándor Alapítványtól

Két újabb felsőoktatási intézménnyel - a gödöllői Szent István Egyetemmel és a Debreceni Orvostudományi Egyetemmel bővítette a Demján Sándor Alapítvány az eddig támogatott hét felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók körét - közölte az alapítvány pénte
2007. szeptember 28. péntek 15:18 - Hírextra

Ezzel a felsőoktatásban tanuló 2.300 szociálisan hátrányos helyzetben lévő egyetemi hallgató támogatását vállalta az alapítvány a 2007/2008-as tanévben diákonként havi 20 ezer forintos összeggel - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Demján Sándor 2006 júliusában összesen nyolcmilliárd forint összegű felajánlást tett 5 évre a szegény sorsú fiatalok képzésére, a magyar kultúra és tudomány fejlesztésére, a hátrányos helyzetű régiók szociális problémáinak enyhítésére, valamint a roma fiatalok tanulmányainak megsegítésére.

A felajánlásnak része az Új Comenius Program, amelynek keretében magyarországi egyetemeken és főiskolákon tanuló diákokat támogat az alapítvány hallgatónként és tanévenként 200 ezer, azaz havonta 20 ezer forinttal.

Az ösztöndíj minden tárgyévben 10 hónapon keresztül, szeptembertől júniusig folyósítáják a hallgatók részére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását