2024. május 16. - Mózes, Botond

Marsi Anikó filmszerepet kapott

Nem mindennapi feladatra kérték fel Marsi Anikót. A tévés színésznőnek állt, egy nemes cél érdekében. Az „Egy nő igaz története” című, Iványi Marcell által rendezett filmben vállalt szerepet. A film alkotói a méhnyakrák veszélyeire hívják fel
2007. szeptember 28. péntek 15:12 - Hírextra
-A harminc perces film egy kampány része és igaz történeten alapul. Egy olyan nőről szól, aki kemény harcot vívott ezzel a szörnyű betegséggel. A főhős, Anna, szerkesztő egy televíziónál, van egy párja, és filmre veszi az életüket. A házi valóság show forgatása közben derül ki, hogy rákja van. A nézők végigkísérhetik Anna küzdelmét. Hogyan éli meg, amikor közlik vele a diagnózist, azt, hogy veszélybe kerül a nőiessége, és hogy viseli mindezt a kedvese – mondta Anikó a Netbulvárnak.

A készítők célja az, hogy felhívják a figyelmet a megelőzés és a szűrővizsgálatok fontosságára, ugyanis megdöbbentően veszik ezt félvállról. A szörnyű betegség bármelyik korosztályt megtámadhatja, ám ha időben felismerik, jó esélyekkel gyógyítható.

- Sokan azt sem tudják, hogy már van védőoltás a méhnyakrák ellen. Ez a vakcina még az érett nők számára is védettséget nyújt a HPV vírussal szemben, ami a betegség legfőbb okozója.

Anikót felkérték, hogy legyen egyfajta nagykövete ennek a kezdeményezésnek. Azonnal igent mondott, hiszen érzi a probléma súlyát. És sajnos, nem egy olyan hölgyet ismer a környezetében, akinek szembe kellett néznie a daganatos megbetegedéssel.
A műsorvezető a filmben egy beszélgetős műsor háziasszonyát alakítja, aki a főszereplővel készít interjút.

- Mikor először felhívtak, kissé megijedtem, mert félreértettem valamit. Azt hittem, én lennék Anna, és azt gondoltam, hogy mivel nem vagyok színész, elrontanám ezt az egyébként nagyszerű filmet. Mikor kiderült, hogy gyakorlatilag saját magamat kell alakítanom, nagyon megkönnyebbültem. Megrázó és tanulságos a történet, nagyon magával ragadott. Egy orvos is szerepet kapott, aki szakértője a témának, vele is sokat beszélgettem a problémáról. Hihetetlen, hogy a nők mennyire nem foglalkoznak az ügy komolyságával, muszáj rá felhívni a figyelmet. Úgy érzem, ez nagyon fontos küldetés lehet az életemben, és ha csak néhány hölgyet meg tudok győzni a szűrés fontosságáról, már megérte. Hiszen ha vannak betegségek, amelyeket meg tudunk előzni, akkor meg is kell. A méhnyakrák pedig ilyen. És ha odafigyelünk magunkra, nem kell átélnünk azokat a borzalmakat, amiket Annának – nyilatkozta a riporternő.

A film készítői nem véletlenül szerették volna megnyerni maguknak éppen Anikót.

- Nem régen született meg a kisfia és szülés után sokkal nagyobb a méhnyakrák kockázata. Úgy gondoltuk, Anikó hitelesen közvetítheti az üzenetet a nők felé. Egy szimpatikus közéleti személyiség, az emberek pedig jobban felkapják a fejüket arra, amit egy ismert ember kommunikál. Ráadásul Anikó tényleg komolyan veszi a szűrővizsgálatokat, ő maga rendszeresen jár orvoshoz. Igenis, fel kell hívni a hölgyek figyelmét arra, hogy ez a betegség mindenkit veszélyeztet, de meg lehet előzni – mondta Fabricius Gábor, a film kreatív producere.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását