2024. május 8. - Mihály

Egri apportálás

Az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő (EVAT) Zrt.-be apportálja a Városi Televízió Eger (VTVE) Kht. vagyonát a tulajdonos önkormányzat - tudta meg pénteken az MTI.A képviselő-testület csütörtöki, estébe nyúló ülésén az a döntés született, hogy az önkormányzati
2007. szeptember 28. péntek 13:13 - Hírextra

A döntés kapcsán, a város korábbi, szocialista polgármestere, Nagy Imre, az ellenzékben politizáló MSZP képviselője úgy vélekedett, hogy a döntés a városi televízió függetlenségének teljes felszámolását jelenti.

Ennek az a célja, hogy az aktuális hatalom érdekeinek szolgálatába állítsák a helyi tömegtájékoztatás fontos szereplőjét, a városi televíziót - mondta az MTI-nek a politikus.

Habis László, Eger lokálpatrióta polgármestere hangsúlyozta, hogy a döntés nagy változást nem jelent, hiszen a VTVE stúdiója és a sugárzáshoz szükséges berendezések eddig is az EVAT tulajdonában voltak. A médiacentrum kialakítása viszont racionálisabb gazdálkodást tesz majd lehetővé.

Ugyanakkor az átszervezés nem jár létszámleépítéssel, hiszen a médiacentrum kialakításával többletfeladatok keletkeznek a tájékoztatás terén - tette hozzá.

A szocialista vádakra reagálva felhívta a figyelmet arra, hogy egy, a közgyűlésben politizáló szervezetek delegáltjaiból álló kuratóriumot kívánnak felállítani a VTVE felügyeletére.
Ugyanakkor egy tágabb, szakértőket is magában foglaló, úgynevezett médiatanács is véleményezné a jövőben a tévé műsorát.

Mindez garanciát jelent majd a műsorok politikai kiegyensúlyozottságára - mondta.
A polgármester egyébként úgy vélekedett, hogy például az önkormányzati választásokat megelőzően "túlsúlyos" volt a szocialista-szabad demokrata városvezetés jelenléte a műsorokban.
Erre Pál György, a szocialisták közgyűlési frakcióvezetője a képviselő-testület ülésén úgy reagált, hogy ma sem ellenzéki politikus, hanem a polgármester, vagy az alpolgármester avatja a felújított óvodát. Vagyis pozícióból fakadóan szerepelnek többet a műsorokban a település aktuális vezetői - tette hozzá.

Egerben nyolcévi szocialista-szabad demokrata városvezetés után választották polgármesterré a helyi lokálpatrióta egylet színeiben induló Habis Lászlót. A jelöltet a teljes jobboldal támogatta, a többi között a Fidesz, a KDNP, az MDF, a Vállalkozók Pártja és más jobboldali szervezetek is.
A közgyűlésben 9 fideszes mellett, egy MIÉP-es, a polgármesterrel együtt három "lokálpatrióta" és egy MDF-es alkotja a jobboldali többséget. A szocialisták 9, az SZDSZ pedig 3 képviselővel rendelkezik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását