2024. május 21. - Konstantin

Bajnai: "húzzanak el az uniós pénzektől"

Személyes ellenségének tekinti az önkormányzati és területfejlesztési miniszter azokat, akik az uniós fejlesztési pénzeket ellopják, vagy azokkal mutyiznak. Bajnai Gordon pénteken egy budapesti szakmai konferencián felháborodásának adott hangot a minap ny
2007. szeptember 28. péntek 12:30 - Hírextra

Mélyen felháborított, ami történt, és személyes sértésnek veszem, ha valaki "csalni, lopni, szélhámoskodni, mutyizni próbál" az uniós forrásokkal - jelentette ki a szakminiszter.
Arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország számára az uniós források elköltése soha vissza nem térő lehetőség, ezért akik csalni akarnak azokkal, azok az országnak esélyét veszik el, a fejlesztések lehetőségét.

"Azt üzenem nekik, hogy húzzanak el az uniós pénzektől, (...) fel fogjuk őket jelenteni, börtönbe fogjuk őket juttatni" - mondta élesen Bajnai Gordon, aki kritikával illette azokat is, akik azt mondják, hogy az uniós pénzek jelentős részét ellopják.

Mint mondta, természetes, hogy ahol sok pénz van, ott nagy a vonzás, de ebből nem lehet levonni azt a következtetést, hogy a pályázók többsége, jelentős hányada ne lenne tisztességes.
Itt "a cinizmus küzd a reménnyel", nekünk az a dolgunk, hogy ezt a reményt, ezt a hitet erősítsünk - hangsúlyozta.

Közölte azt is, módosíttatni akarja az összeférhetetlenségi jogszabályokat annak érdekében, hogy ne lehessen egyszerre az "asztal két oldalán ülni".
Bejelentette: internetes oldalt hoznak létre, ahol bejelentést lehet tenni, ha valaki azt tapasztalja, hogy az uniós forrásokat nem szabályosan használják fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását