2024. május 3. - Tímea, Irma

Átkeresztelték az Egészségügyi Minisztériumot

"Népirtási minisztériumnak" kellene átnevezni az Egészségügyi Minisztériumot - mondta Jobbágyi Gábor, a Pacem in Utero Egyesület elnöke pénteken a tárca épülete előtt tartott tiltakozáson.
2007. szeptember 28. péntek 19:35 - Hírextra
A Nem hallgatunk tovább! címmel tartott "életvédő tiltakozást" az Alfa Szövetség, az Anya-Ország Alapítvány és a Pacem in Utero Egyesület szervezte.

Jobbágyi Gábor beszédében úgy fogalmazott, azért a tárca épülete előtt tiltakoznak, mert itt hozzák azokat a törvényeket, amelyek például engedélyezik az abortuszt és a sterilizációt.

Mint fogalmazott, "életellenes összeesküvésnek", évtizedek óta tartó tudatos, szervezett életelleni támadásoknak van kitéve a magyar nemzet, és ezért az ország vezetése és az Egészségügyi Minisztérium nem tesz semmit, sőt erősíti ezeket a folyamatokat. Életellenesnek nevezte a kórházbezárásokat, az orvosok elbocsátását, a vizit- és kórházi napidíj bevezetését a mintegy 50-60 fős hallgatóságnak.

Csókay András idegsebész elismerte, hogy orvosként korábban ő is adott tanácsokat az abortuszt választó nőknek, azonban - mint mondta - Isten kegyelméből megváltozott a gondolkodásmódja.
Papp Lajos szívsebész azt mondta, ő nem tiltakozni, kérni jött. Kérni a teremtőt, hogy világítsa meg azok elméjét, akik ezért a nemzetért felelősek: a felelős minisztereket, a felelős miniszterelnököt, a felelős köztársasági elnököt.

A felszólalóknak helyet adó pulpituson a szervezők egy, az abortuszoknál használatos orvosi eszközökből épített, keresztet állítottak fel, amelyre vörös rózsa szálakat tűztek, szárukon fekete szalaggal.

A rendezvény végén egy fekete szalaggal összekötött vörös rózsa csokrot nyújtottak át az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkárának, Baraczka Mariannak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását