2024. április 17. - Rudolf

27 kamionnyi kaját loptak

Több mint 100 millió forint értékben csaknem 30 kamionnyi árut lopott el több európai élelmiszergyártótól is két magyar huszonéves férfi. Hamis megrendelők alapján kötötték le a szerződéseket a gyárakkal, amelyekbe 15 és 30 napos fizetési határidőt határo
2007. szeptember 28. péntek 07:52 - Hírextra
Egy pilisi családi házban bukkantak rá szerdán este a Heves megyei rendőrök az ellopott áru egy részére. A két férfi a házat használta telephelyként. A plafonig felpakolt szobákban több száz karton tésztát, olivabogyót, kekszet és tejet találtak a házkutatás során a rendőrök.

Először egy németországi tejgyár jelezte szeptember elején a rendőrségnek, hogy egy magyarországi multinacionális cég nevében valakik több mint 75 ezer karton, mintegy 70 millió forint értékű árut vittek el tőlük. A nyomozás során kiderült: Németországból összesen 22 kamion tejet, Spanyolországból, Litvániából és Romániából pedig további 5 kamion élelmiszert szállítottak be a csalók Magyarországra. Több mint 100 millió forint értékben.

A fizetés határidejét a mindenkori piacnak megfelelően 15 és 30 napra határozzák meg, az áru leszállítását követően azonban nem fizettek. A gyártók a megrendelő cégen keresztül keresik a leszállított áru ellenértékét - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Oláh Tamás, Heves Megyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója.

A pénzt azonban nem tudták behajtani. A hevesi és jászapáti illetőségű csalók ugyanis minden esetben hamis cégnevek alapján írták meg a hamis megrendelőket. A beszállított árukat egy horti telephelyen átpakolták és innen vitték tovább. Vélhetően a most megtalált pilisi telephelyre. A két csaló egyikét még keresik a rendőrök. A nyomozók szerint a férfi gyakran álneveket használ. A férfi 28 éves társát már előzetes letartóztatásba helyezte az egri bíróság. Ellene sikkasztás és csalás miatt indítottak eljárást.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását