2024. május 18. - Erik, Alexandra

Új kabinet alakult

Sport, turisztikai és ifjúsági kabinetet hozott létre az SZDSZ - jelentette be Világosi Gábor, a párt országos ügyvivője, a kabinet vezetője csütörtökön Egerben
2007. szeptember 27. csütörtök 14:35 - Hírextra

A testülettől a politikai döntések szakmai megalapozását várja az SZDSZ - közölte az Országgyűlés liberális alelnöke. A politikus, a Turizmus Világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta: a tervek szerint az Országgyűlés, legkésőbb a jövő év elején fogadja el a turizmusról szóló törvényt, a 2005-ben kormányrendelet keretében megfogalmazott turizmusfejlesztési stratégia alapján.

A törvény a tervek szerint szabályozza majd, miként forgathatóak vissza a turizmusba az ágazat által megtermelt pénzek - fűzte hozzá.

A jövő fejlesztési tervei közül Világosi Gábor kiemelte: az Európai Unió Leader-programjának keretében az elkövetkező hét évben 250-300 milliárd forint jut a kistelepülések, a többi között a falusi turizmus fejlesztésére. Ugyanakkor 60 milliárd forint használható fel a következő időszakban a falusi, aktív turizmus erősítését meghatározó kerékpárutak megvalósítására - szögezte le a politikus.

Az idegenforgalmi ágazat jelentőségét jelzi, hogy a turisztikai világszervezet az elmúlt évben 842 millió turista érkezést regisztrált világszerte. Ezek 55 százaléka Európában történt - mondta Világosi Gábor.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását