2024. március 29. - Auguszta

Megmutatják a bélyeggyűjteményüket

A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ) szeptember 27-30. között rendezi meg a Hunfila 2007 elnevezésű nemzetközi kiállítást a budai Várban lévő Magyar Kultúra Alapítvány Házában.
2007. szeptember 27. csütörtök 07:25 - Hírextra

A látogatók a két legjelentősebb - külföldi gyűjtők tulajdonában lévő - magyar klasszikus gyűjteményt tekinthetik meg, amelyet itthon így együtt még senki sem láthatott - áll a MABÉOSZ közleményében.


Filatéliai csemegének számít a zsűri által beválogatott több aranyérmes légiposta- és postatörténeti gyűjtemény.

A bélyegkiállítás nyitónapján, szeptember 27-én a Magyar Posta Zrt. ünnepélyes keretek között új alkalmi bélyeget ad ki, amely a szintén erre az alkalomra készített elsőnapi borítékkal együtt megvásárolható a helyszínen.

A kiállítás négy napja alatt más-más emlékbélyegzést használ a helyszínen működő postahivatal.
A Magyar Posta olyan újdonságokat jelentet meg a kiállítás alkalmából, mint a Tudomány Világfóruma nevű bélyeg, amelynél a bélyegkép középpontjában a rendezvény emblémája szerepel. A 230 forint névértékű alkalmi bélyeg Widerkomm Ervin grafikusművész terve alapján készült az Állami Nyomda Nyrt.-ben, 200 ezer példányban.

Emlékívet is kibocsát a Posta a szervezett hazai bélyeggyűjtők tiszteletére. A kiadvány a MABÉOSZ fennállásának 85. évfordulóját köszönti.

Értékjelzés nélküli, úgynevezett promóciós és személyes változatban kerül kibocsátásra az Angyalkák elnevezésű bélyegív.

A kiállítással egy időben számos, a bélyeggyűjtők szívének kedves programot is rendeznek, mint például a szombati napra hirdetett nemzetközi börze, amelynek helyszíne a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint az ifjúsági gyűjtőknek szóló sajátos kvíz.

A három feladat sikeres megfejtése esetén a jó válaszokért cserébe kapott bonokat a helyszínen le lehet vásárolni, a MABÉOSZ, a Posta valamint a kereskedők standjainál.

Az eseményhez kapcsolódik, hogy szeptember 30-án Budapesten tartja soros kongresszusát az Európai Bélyeggyűjtő Szövetség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását