2024. május 3. - Tímea, Irma

Kínai kultúra a Corvina kiadásában

Kínai történelem, színház- és gasztrotörténet témakörben kínál igazán érdekes olvasmányt a Corvina Kiadó három legújabb kiadványa. Az egykor volt emberek hétköznapjait, szokásait bemutató Mindennapi történelem című sorozat legújabb kötetének olvasásakor v
2007. október 27. szombat 17:32 - Hírextra
A Hétköznapi élet a kínai császárok korában (1368-1644) című könyv ugyanis feltárja miként töltötték hétköznapjaikat a kínai férfiak, nők, gyermekek, parasztok, írástudók, munkások és hivatalnokok.

Emellett választ ad számos érdekes kérdésre is, például arra, hogy hány ágyasa volt a császárnak, kik az eunuchok, valóban ettek-e kutyahúst a kínaiak, hogyan szövik a selymet vagy miért kötötték el a kislányok lábfejét. Az írást gazdag képanyag teszi még élvezhetőbbé.
ű
Ugyancsak érdekes olvasmány Honti Katalin Színház című könyve, amelyben a dramaturg, esszéista, műfordító, alternatív drámapedagógus a színház történetének legfontosabb állomásait mutatja be a görögöktől az abszurd színházig, hangsúlyozottan a színház és nem a drámaírás szempontjából.

A szerző könnyed hangon mesél miközben minden alapfogalmat világosan megmagyaráz.
Halász Zoltán gasztrotörténeti leírásait tartalmazó könyve Utazás kulinária címmel jelent meg, amely mintegy 100 kis fejezetből áll. Segítségükkel az olvasó "végigeheti" az év ünnepének étkeit és betekintést nyerhet különböző országok konyháiba. Az érdekes leírások mellől a receptek sem maradtak el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását