2024. május 19. - Ivó, Milán

Mérges gombát árult

Eddig egyetlen beteg sem jelentkezett a nagykanizsai kórházban, annak az idős nőnek a vásárlói közül, aki légyölő galócát árult a város utcáin és házaknál. Az asszony ellen gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás. A Zala Megyei Kórház fertőző osztál
2007. szeptember 27. csütörtök 16:57 - Hírextra
A nagykanizsai vásárcsarnok gombaszakértői naponta megtöltenek veszélyes gombákkal egy egész kukát. Az ingyenes vizsgálat az árusok számára kötelező, a saját fogyasztásra gyűjtőknek pedig erősen ajánlott. A légyölő galócával házaló idős asszonynak Nagykanizsán valószínűleg fogalma sem volt arról, hogy mit árul.

A vásárlók közül eddig senki sem betegedett meg, viszont a megyei kórházban hetente 4-5 beteget biztosan ellátnak a gombaszezonban. Hányás, hasmenés, gyomorgörcs. Ezek a gombamérgezés első tünetei.

Az egyik legveszélyesebb gombánál, a gyilkos galócánál 24 órán túl jelentkezhetnek tünetek, és akkor már nagyon nagy mennyiségben szívódik föl méreganyag, így akár végzetes is lehet - nyilatkozta Dr. Foki Imre, a Zala Megyei Kórház fertőző osztályának adjunktusa.

Magyarországon évente 25-30 ember hal meg gombamérgezés miatt. Szinte minden esetben a gyilkos galóca öl, mert könnyen összetéveszthető az ehető galambgombával, és egyetlen kis darab is elég belőle a halálos mérgezéshez.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását