2024. április 16. - Csongor

Egyre szélesebb a botrány

Már júliusban hírt adott a Halasi Tükör nevű kiskunhalasi hetilap arról a vélhetően korrupciós ügyletet rejtett kamerával rögzítő felvételről, amelyet a HírTV hozott nyilvánosságra - közölte a lap főszerkesztője csütörtökön az MTI-vel.
2007. szeptember 27. csütörtök 12:57 - Hírextra

Kohout Zoltán elmondta, hogy a 2005-ben készült felvételről - amelyen Weiszenberger László, akkori kistérségi megbízott beszél a fejlesztési támogatás "visszaosztásának" módjáról - júliusban szereztek tudomást közvetlen forrásból. Mivel aki felvételre ajánlotta a kazettát, csak beszélt arról, hogy azon mi látható, de nem tette lehetővé megtekintését, ezért akkor mindössze annyit írtak, hogy egy aktív politikai szerepet játszó kiskunhalasi közszereplőről készült a felvétel.

A 3 ezer példányban megjelenő független városi hetilap már 2005-ben foglalkozni kezdett Zuschlag János megyei szocialista vezető ügyeivel, e heti számában - Zuschlag előzetes letartóztatásba vétele után - arról írt, hogy a felvételen látható ügyben az ügyészség nyomozást indított, és az ugyan nem kapcsolódik a Zuschlag János nevéhez köthető alapítványi ügyekhez, de személyi kapcsolódások feltételezhetők.

A HírTV-ben bemutatott felvétel a kunfehértói Rózsa Motelben készült; az MTI információ szerint ide Weiszenberger László azért ment, hogy a motel számára elnyert fejlesztési támogatásról tárgyaljon a tulajdonossal.

Weiszenberger László a kishunhalasi önkormányzat szocialista frakciójának tagja és az önkormányzat honlapján az olvasható, hogy a helyi kistérségi iroda munkatársa is, a Nemzeti Területfejlesztési Hivatal (NHT) kistérségi megbízottja.

Weiszenberger László ugyan tagja az önkormányzat kisebbségben lévő szocialista frakciójának, de nem tagja az MSZP-nek - hangsúlyozta Váradi Krisztián a szocialista párt kiskunhalasi szervezetének ügyvezető elnöke az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Elmondta, hogy a szocialisták sem találják Weiszenberger Lászlót, ugyanis mióta a rejtett kamerával készült felvétel nyilvánosságra került, elérhetetlenné vált.

Nyomatékkal szólt arról, hogy a felvételen elhangzottak a helyi szocialista szervezet vezetését úgy érték, mint derült égből a villámcsapás. Arról tudtak ugyan, hogy a Halasi Tükörben megszellőztetett ügy főszereplője Weiszenberger Lászlóról szól, de ő azt a tájékoztatást adta, hogy a videón rögzített beszélgetés "egyik gazdasági ügyére vonatkozik, annak semmilyen politikai vonatkozása nincs".
Kiskunhalasnak szocialista polgármestere van, de az önkormányzatban a Fidesz-frakció rendelkezik többséggel. A polgármesterrel együtt nyolcfős szocialista frakciónak, Weiszenberger László mellett, tagja az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását