2024. május 18. - Erik, Alexandra

Magyarországon forgat a híres magyar fantasyrendező

Magyarországon forgatja legújabb családi fantasyjét, A Holdhercegnőt Csupó Gábor, Amerikában élő magyar rajzfilmproducer - közölte Váradi Gábor, az Eurofilm egyik producere az MTI-vel.
2007. szeptember 26. szerda 10:50 - Hírextra

A Holdhercegnő Elizabeth Goudge "The Little White Horse" című könyvének mozifeldolgozásán alapszik - mondta Váradi Gábor.

A történet középpontjában két család évszázados vetélkedése és egy elveszett, mágikus erejű gyöngysor áll - fejtette ki az Eurofilm producere, hozzáfűzve, hogy a film vége happy end: egy 13 éves kislány, Maria kibékíti a családokat és segítségével megtalálják a varázserejű nyakéket.

Mariát Dakota Blue Richards alakítja, de játszik a filmben Natascha McElhore is, akit a Truman Showban láthatott a közönség Jim Carrey partnereként, a mese főgonoszát pedig Tim Curry alakítja.
Az angol-francia-magyar koprodukcióban, Csupó Gábor rendezésében készülő fantasyt szeptember elején kezdték el forgatni, és várhatóan októberre fejezik be - közölte a producer.

Megemlítette azt is, hogy a stáb eddig a Magyar Állami Operaházban, a Fiumei úti temetőben, Cseszneken, Pilisborosjenőn, valamint az alcsútdobozi arborétumban dolgozott, jelenleg pedig a fóti műteremben forgatnak.

A 25 millió dolláros költségvetéssel készülő film várhatóan 2008 első felére készül el - mondta Váradi Gábor.

Csupó Gábor 1952-ben született Budapesten, egy rajztagozatos gimnázium elvégzése után a Pannónia Rajzfilmstúdióban dolgozott, majd 1975-ben elhagyta Magyarországot.
Arlene Klasky amerikai grafikussal 1978-ban találkozott, összeházasodtak, és megalapították a Klasky-Csupó filmvállalatot. Az alkotópáros nevéhez fűződik a Fecsegő tipegők című rajzfilmsorozat, valamint a Simpson család mintegy hatszáz epizódja is.

A rajzfilmproducer Híd Terabithia földjére című animációja február óta látható a magyar mozikban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását