2024. április 28. - Valéria

Landis bizonyítani akar, 2 millió dollárja már van rá

A tavalyi Tour de France kerékpáros körverseny első helyétől megfosztott és két év eltiltást kapó amerikai Floyd Landis szeretné bebizonyítani, hogy a doppingellenes rendszer korrupt és ő maga pedig ártatlan. Rajongói mindenesetre már kétmillió dollárt ad
2007. szeptember 26. szerda 10:52 - Hírextra

"Nyugodtan alszom, mert tudom, én vagyok a Tour 2006-os győztese. Tisztán és becsületesen nyertem. Megmutatjuk, hogy a doppingellenes rendszer korrupt, szakszerűtlen, igazságtalan és részre hajló!" - írta a szurkolóinak szánt nyilvános levelében a 31 éves bringás, aki megköszönte azt a több mint kétmillió dollárt, amit alapítványára utaltak át a vele együtt érzők.

Hozzátette: minden bizonnyal a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) támadja meg a múlt héten ellene született ítéletet. Egy választott bíróság Landist bűnösnek találta, megfosztotta a tavalyi Tour elsőségétől, és 2009. január 30-ig eltiltotta a versenyzéstől, mert a franciaországi viadal 17. szakaszán szervezetében túl magas tesztoszteronszintet mutattak ki. Az amerikai sportoló szerint az elemzést végző laboratóriumban hibáztak.
Az új győztes a spanyol Oscar Pereiro Sio lett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását