2024. május 3. - Tímea, Irma

Kínai ajzószerként végezték a német állatkert tigrisei?

Állatvédők szerint valószínűleg ajzószert készítettek annak a 29 tigrisnek a testrészeiből, amelyeket egy nyugat-németországi állatkert adott el egy kínai vadasparknak.
2007. szeptember 26. szerda 09:50 - Hírextra

A kínai néphit szerint a csíkos nagymacskák karma és szárított hímvesszője elfogyasztva fokozza a szexuális teljesítményt, a tigriscsontokból készült kenőcsöt bőrbetegségek, a szőrt pedig a reuma ellen tartják hatásosnak - írta a Focus német hetilap.

Frank Albrecht, a PETA állatvédő szövetség munkatársa valószínűnek tartja, hogy német állatkertekből eladott tigrisek is jutottak ilyen sorsra. A német környezetvédelmi hatóság kiviteli engedélyezési listája szerint az elmúlt években 51 nagymacskát adtak el német állatkertek kínai vevőknek, köztük jaguárokat Berlinből, Münchenből, Frankfurtból. A legtöbbet, 29-et azonban az észak-rajna-vesztfáliai Stukenbrockban működő szafariparktól vettek meg Albrecht szerint.

Az egyik célállomás egy kifejezetten tigrisekkel foglalkozó vadaspark Guilinben (Kujlin). Egy természetfotós, a National Geographic munkatársa szerint ha túl kevés nagymacska múlik ki természetes módon a tigrisparkban, nem haboznak megrövidíteni az életüket, hogy el tudják adni a tetemeket.

A stukenbrocki állatparknál azt mondják, nem tudták, hogy ilyen sors is várhat az állatokra, amelyeket eladnak. Amikor azonban figyelmeztették őket, ők is nyomozni kezdtek. - Három hete próbáljuk kideríteni, hogy mi is történt valójában a tigrisekkel - nyilatkozta a szafaripark szóvivője a Focusnak. A szóvivő szerint tíz bengáli tigrist adtak el egy kifejezetten tigrisekre szakosodott vadasparknak Guilinbe, egy közvetítőn keresztül 2002-ben.

Albrecht azonban nem hiszi, hogy Stukenbrockban valóban aggódnak az állatok sorsa miatt.

Rámutatott, hogy tudomása szerint nem tíz, hanem 29 ragadozó került onnan Guilinbe. Szerinte a németországi vadasparkban kifejezetten azért szereznek be kölyöktigriseket, hogy több látogatót csábítsanak be. - Ez a Knut-hatás - mondja, a berlini állatkert messze földön ismert medvebocsának népszerűségére utalva. - Mikor azután felnőnek a tigrisek, nem tudnak mit kezdeni velük, ezért eladják őket gátlástalan kereskedőknek - véli az állatvédő, és "nagystílű nagymacska-kereskedelemmel" vádolja a stukenbrocki szafariparkot.

A park határozottan cáfolja ezt a vádat. - Nálunk nem folyik ilyen üzérkedés - nyilatkozta szóvivőjük. A tíz tigrisért pedig összesen ötezer eurót kaptunk, amit egy állatvédő szervezetnek adományoztak.
Pálfy Katalin

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását