2024. május 17. - Paszkál

Kell a jó víz!

Az egészséges ivóvízzel való ellátás megoldása a legfontosabb célja annak a programnak, amely három megyét, 41 települést és mintegy 108 ezer lakost érint - mondta el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gacsályon szerdai sajtótájékoztatóján Horváth Lászlóné,
2007. szeptember 26. szerda 14:35 - Hírextra

Itt indult az észak-alföldi régió ivóvízminőség-javító programjának első üteme. Az ezt irányító önkormányzati társulás bejelentette, hogy az Európai Bizottság által megadott határidőre megvalósulhat a beruházás. A programban 41 települést ellátó 25 vízműnél lesz korszerűsítés és felújítás, a településeken kicserélik az elöregedett azbesztcement vízvezetékeket, illetve alkalmassá teszik a hálózatot a tisztítási műveletek elvégzésére.

A programról Horváth Lászlóné, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) vízellátási osztályvezetője elmondta, hogy bár Magyarországon megvalósult minden településen a közüzemi vízellátás, ám az utóbbi években elhanyagolták a berendezések karbantartását, valamint az Európai Unió irányelveinek sem felelt meg több helyen az ivóvíz minősége.

A program mintegy 6,5 milliárd forintos beruházást feltételez, ennek háromnegyedét az Európai Unió Kohéziós Alapja finanszírozza, további 15 százalékot vállalt a magyar állam, de a települések a maradék 10 százalékból is kaptak önerős pályázat útján pénzt.

A munkálatot ünnepélyes keretek között Gacsály községben indították. Petra András polgármester elmondta, hogy egy újabb szivattyút építenek és rövid időn belül üzembe helyezik a megújított vízművet, amely hét települést lát el. Ugyancsak a napokban másik hat vízmű megújítását is elkezdik Szabolcsban.

Az érintett települések vezetőinek részvételével megtartott kivitelezés-indításon elhangzott: a regionális fejlesztési ügynökség sok segítséget adott ahhoz, hogy létrejöjjön az önkormányzati társulás, melynek gesztortelepülése a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kisújszállás lett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását