2024. április 27. - Zita

Kiadtak egy terrorizmussal gyanúsított férfit

Csehország kiadott egy terrorizmussal gyanúsított férfit az Egyesült Államoknak, közölte az ország igazságügyi minisztériuma kedden. A libanoni származású, de svéd állampolgársággal rendelkező férfire életfogytig tartó börtönbüntetést is kiszabhatnak, ha
2007. szeptember 25. kedd 13:50 - Hírextra
A cseh igazságügyi minisztérium közölte, hogy nem találtak olyan okot, ami megakadályozná a negyven éves férfi kiadatását az Egyesült Államoknak. Csehország közölte, hogy az amerikaiak biztosították őket, hogy Oszama Kasszír ügyét polgári bíróság, és nem a katonai törvényszék tárgyalja majd, valamint, hogy nem küldik a férfit a Guantanamón található börtönbe.

Az Egyesült Államok régóta kereste már a férfit, akit azzal vádolnak, hogy 1999-ben társaival megpróbált létrehozni egy muzulmán harcosok képzésére szolgáló tábort Oregon államban, és egy internetes oldalon bombakészítésre, és vegyi anyagok előállítására szolgáló információkat tett közzé. A svéd állampolgársággal rendelkező férfit 2005 decemberében fogták el a cseh hatóságok Prága nemzetközi repülőterén, miközben át akart szállni egy Bejrútba tartó gépre.

Egy cseh bíróság áprilisban döntött arról, hogy a férfit ki lehet adni. Fellebbezését júliusban elutasították. Az ellene Amerikában felhozott két vádért egyenként életfogytig tartó börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását