2024. április 30. - Katalin, Kitti

Automatikus kivégzést sürget az igazságügy-miniszter

A japán igazságügy-miniszter kedden sürgette, hogy gyorsítsák meg a halálra ítéltek kivégzését. Hatojama Kunió javaslata szerint a halálra ítélteket az utolsó fellebbezésük elutasítása után féléven belül automatikusan ki kell végezni.
2007. szeptember 25. kedd 17:14 - Hírextra
Az iparilag fejlett országok közül az Egyesült Államokon kívül csak Japán alkalmaz halálbüntetést, pedig a felkelő nap országa dicsekedhet a világ egyik legalacsonyabb bűnözési rátájával.

Az igazságügy-miniszter arra hivatkozott, hogy a halálbüntetésnek jelentős elrettentő ereje van a súlyos bűncselekmények esetében.

Japánban most minden egyes kivégzést a halálos ítélet jogerőre emelkedése után az igazságügy-miniszternek kell még aláírással engedélyeznie.

Japánban az előző igazságügy-miniszter buddhista hitére való hivatkozással 15 hónapon át szüneteltette a halálbüntetések végrehajtását. Utóda, a jelenlegi miniszter, tavaly visszatért a kivégzések aláírásához. Azóta 10 emberen hajtották végre a halálos ítéletet Japánban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását