2024. május 18. - Erik, Alexandra

Iszlamista párt alakul

Iszlamista pártot akar alapítani hazájában egy muszlim hitre tért finn férfi. Abdullah Tammi egyesületének még csak néhány tucat tagja van.
2007. szeptember 24. hétfő 23:32 - Hírextra

A szervezet a Finn Iszlamista Párt nevet viseli, de a taglétszámnak előbb el kell érnie az ötezret, hogy be is jegyezzék politikai pártként. Tammi ezt országos népszerűsítő kampánnyal akarja elérni. Hangsúlyozta, hogy szervezete külföldről nem kap támogatást.

A párt célja Tammi szerint a "jó támogatása és a gonosz legyőzése", és hogy végre hallathassa hangját az 55 ezer finnországi muszlim. Programjának pontjai között szerepel például az alkoholárusítás betiltása a nagyáruházakban, a szexuális bűnözés szigorúbb büntetése, illetve hogy az iszlám vallású gyerekek kapjanak felmentést egyes tárgyakból, mint például a zene és az úszás.

A reménybeli politikai tömörülés a 2008-as önkormányzati választáson két helyet akar szerezni a fővárosi közgyűlésben.

A finnországi muszlimok a lakosság egy százalékát teszik ki. Többnyire Szomáliából, Irakból, Iránból, Törökországból vagy Afganisztánból származnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását