2024. április 24. - György

Bajban a tehetségkutatók

A kínai hatóságok újabb szigorú szabályokat vezettek be, amelyek elsősorban a magyarországi Megasztárhoz hasonló, rendkívül népszerű tehetségkutató műsorokat érintik.
2007. szeptember 24. hétfő 11:50 - Hírextra

A kínai rádió, film és televízió testület (SARFT) legutóbbi közleményében a műsorokhoz kapcsolódó internetes és SMS-es szavazást kifogásolta, az ilyen jellegű adásokat pedig a főműsoridőn kívülre parancsolták.

Elemzők szerint a kínai hatóságok a műsorok népszerűségétől és a társadalomra gyakorolt hatásától tartanak a legjobban.

A médiumok feletti szigorúbb ellenőrzést az októberben tartandó, ötévente megrendezésre kerülő kommunista párti kongresszus előtt vezették be. Ezen a tanácskozáson döntenek Kína magas rangú vezetőiről, és ekkor határozzák meg az új politikai irányelveket.

Kína történetében az eddigi legnépszerűbb show-műsor az American Idol-hoz hasonló Szuper lányok 2005 című tehetségkutató adás-sorozat volt, amely a döntőben több mint 400 millió nézőt vonzott, és a résztvevőkre több millió SMS-ben küldött szavazat érkezett.

Az állami televíziók és a tartományi műholdas adások a tehetségkutató műsorokat ezentúl este fél nyolc és fél tizenegy között nem sugározhatják. A legfeljebb 10 részből álló sorozatokat két hónapnál hosszabb időtartamban nem adhatják le, egy-egy epizód pedig nem lehet hosszabb, mint 90 perc.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását