2024. május 8. - Mihály

67-re emelkedett az erdőtűz áldozatainak száma

Szombaton belehalt a nyárvégi görög erdőtüzekben szerzett sérüléseibe egy 49 éves férfi, ezzel 67-re emelkedett a több mint egy hétig tartó tüzekben életüket vesztett emberek száma, közölték kórházi források.
2007. szeptember 23. vasárnap 08:02 - Hírextra
Közben az újraválasztott görög kormányfő bejelentette, hogy az ókori olimpiák egykori helyszíne, Olümpia készen áll majd az olimpiai láng meggyújtására.

A férfi augusztus 24-én a hatalmas területet felperzselő tüzek kitörésének napján, a lángok elől menekülve égett meg a Peloponnészoszi-félsziget nyugati részén, Zacharo település közelében. Társai mind életüket vesztették, őt pedig súlyos sérülésekkel szállították egy athéni kórházba. A halálos áldozatok nagy része ezen a környéken vesztette életét a tűz kitörésének első napjaiban, miközben próbáltak biztonságos helyre jutni.

Kosztasz Karamanlisz újraválasztott kormányfő közben ígéretet tett arra, hogy az olimpiai láng meggyújtásának tervezett időpontjára, 2008 március 25-re az antik Olümpia készen áll, hogy megfelelő hátteret nyújtson az eseménynek. A több mint egy hétig pusztító erdőtüzek elérték az ókori olimpiák helyszínét is: a tűzoltóknak sikerült megmenteniük az ősi emlékhelyet, de a közelben lévő Olimpiai Akadémiában súlyos károk keletkeztek.

A görög gazdasági minisztérium becslései szerint az erdőtüzek nagyjából 1,6 milliárd eurós kárt okoztak az országnak. Az Európai Bizottság jelezte, hogy az Európai Unió idén hatszázmillió eurós segélyt ad Görögországnak, hogy ezzel segítse a helyreállítást.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását