2024. május 14. - Bonifác

Vége a Critical Mass-nek

Az európai autómentes napon rendezett felvonuláson mintegy 30 ezer ember vett részt. Az emberek nemcsak kétkerekűekkel, hanem monociklivel (egykerekű), triciklivel, tandembiciklivel, bringó hintóval, gördeszkával és görkorcsolyával is felvonultak rendőri
2007. szeptember 22. szombat 18:46 - Hírextra

 A szervezők az MTI-nek elmondták, hogy semmilyen kirívó esemény nem zavarta meg a rendezvényt, amely a városligeti Nagyréten ért véget, amikor a résztvevők egyszerre emelték fejük fölé járműveiket.
A szervezők előzetes bejelentése alapján a "kritikus tömeg" a budai alsó rakpart - Attila út - Alagút - Lánchíd - Kossuth tér - Alkotmány utca - Király utca - Bajza utca - Damjanich utca érintésével érkezett meg a városligeti Nagyrétre.

A Critical Mass Budapest kezdetben egy alkalmi kerékpáros felvonulásnak indult 2004-ben. A felvonulás résztvevői a közlekedési célú mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért, a várost érő forgalmi terhelés és szmog csökkenéséért demonstrálnak. Szeretnék, hogy Budapesten is emelkedjen a kerékpárral közlekedők aránya. Ehhez az is szükséges, hogy magyarországi és fővárosi kerékpáros struktúra az európai példákat követve tovább bővüljön, biztosítva a káros hatások nélkül is hatékony közlekedési mód elterjedését.

A tavalyi autómentes napon a fővárosban elmaradt a Critical Mass rendezvény, mivel a szervezők nem akarták, hogy bármilyen módon fel lehessen használni az igazi üzenetétől eltérő célokra a biciklis felvonulást. 2005-ben 32 ezren vettek részt a rendezvényen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását