2024. április 30. - Katalin, Kitti

Megint drágább lesz a gáz

Várhatóan 5-8 százalékkal emelkedik a gáz ára jövőre az RTL Klub Híradójának információi szerint. Ennek oka részben egy 2004-ben, titokban kötött megállapodás. Akkor a kormány megegyezett a nagykereskedővel, hogy a költségeit csak később terhelik a fogyas
2007. szeptember 22. szombat 09:10 - Hírextra
Az APEH közben újabb, tavaly benyújtott gázártámogatási kérelmeket vizsgál. Olyanokat keresnek, akik jogosulatlanul kértek támogatást.

2005-ben 4,5 - 8 százalékkal emelték a gáz árát, 2006. januárjában azonban nem. Ősszel, a választások után átlagosan 27 százalékkal növekedtek az árak. Idén nem volt még emelés, de a támogatási rendszer változott, ami sokak számára jelentős drágulást ereményezett.

Jövőre újabb 5-8 százalékos áremelés lesz. Ennek részben egy 2004-ben titokban megkötött megállapodás az oka. A nagykereskedők akkori költségeit csak most terhelik a fogyasztókra.

A gázárra egy jogszabályban definiált képlet alapján tesz javaslatot a szakminisztériumnak a Magyar Energia Hivatal - mondta Kóka János gazdasági miniszter. Arról, hogy változtatnak-e a gázártámogatás rendszerén, egyelőre semmit sem lehet tudni.

A tavalyi űrlapok közül eddig 180 ezret vizsgált át az APEH, és nemsokára újabbakat ellenőriznek. Veres János pénzügyminiszter csak részinformációkkal rendelkezik arról, hogy a 2,1 millió kérelemből mennyi volt jogtalan. Mint mondta: "ma még azt gondolom, hogy ezek nem mondhatók publikus információknak". Azt ígérik, a kérdésre néhány héten belül válaszolnak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását