2024. április 29. - Péter

Extrém verseny lesz a metróaluljáróban

A Metro Ride hazai és nemzetközi down-hill versenyzői mérik össze tudásukat éjszaka - hegy híján a Deák téri metróaluljáróban. A 35 meghívott kerékpárosból 32 vághat majd neki a döntőnek hajnali fél kettőtől.
2007. szeptember 22. szombat 19:14 - Hírextra

A feladat az lesz, hogy az aluljáró legmagasabb szintjéről a legalacsonyabbra kell letekerni a mozgólépcsőkön, peronokon és egy metrókocsin, valamint néhány épített akadályon át.

A világ minden tájáról meghívott 35 versenyzőből időmérő edzésen ejtenek ki hármat, így a hajnali fél kettőkor kezdődő döntőben a 32 leggyorsabb mérheti össze tudását. Egyszerre ketten vágnak neki a mozgólépcsőkkel, rámpákkal, ugratókkal és metrószerelvénnyel megspékelt csúszós párhuzamos pályának. Így 16, majd 8, illetve 4 marad, végül ketten csapnak össze a döntőben. Várhatóan hajnali 3 óra körül hirdetnek győztest. 1-1,5 perc alatt teljesíthető a táv - mondta el a Függyetlen Hírügynökségnek Berényi Zsolt szervező.

Az érdeklődők a felszínen, az Erzsébet téren elhelyezett óriáskivetítőkön követhetik az eseményeket szakértő kommentátorok segítségével. A verseny után reggelig tartó buli kezdődik.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását