2024. április 28. - Valéria

Szelíd motoros akció

Több ezer motoros gyűlt össze a budapesti Dózsa György úton szombaton, az Európai Autómentes Napon, hogy felvonulással fejezzék ki tiltakozásukat a motorkerékpárokat sújtó gépjárműadó változása miatti adóteher-növekedés ellen.
2007. szeptember 22. szombat 18:23 - Hírextra

A felvonulás az Ajtósi Dürer sortól indult, majd a pesti alsó rakparton és Petőfi hídon keresztül a Budaörsi útig vezet.

Enyedi Ferenc, a RRACE MONO Motoros Nonprofit Érdekvédelmi Szervezet elnöke a távirati iroda kérdésére elmondta: a demonstráció célja, hogy megmutassa a törvényhozóknak és az állampolgároknak a motorostársadalom és -kultúra egységét, sokszínűségét, valamint kiszélesedését.

A motorosok "példátlannak és elfogadhatatlannak" tartják, hogy a gépjárműadó változásával a motorkerékpárokat továbbra is egy kategóriába sorolják a személygépjárművekkel - hangsúlyozta a motorosok elnöke, hozzáfűzve, ez aránytalanul nagy adóteher-növekedést jelent a motorkerékpár-tulajdonosok számára.

Beszámolt arról is, hogy olyan javaslatot szeretnének a szaktárca elé terjeszteni, amely 2008-ra legalább egyharmadára csökkenti a 2007-ben érvényes teljesítményadó szintjét.
Enyedi Ferenc felhívta a figyelmet arra is, hogy az akció békés és politikamentes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását