2024. április 25. - Márk

Eger aranyat nyert

Aranyérmet nyert Eger a Nemzetközi Virágos Városok Versenyében. Az elismerésről Angliában, Harrogate and Ripon településen döntött pénteken a nemzetközi zsűri. Minderről Habis László, Eger polgármestere tájékoztatta a helyszínről a Független Hírügynöksége
2007. szeptember 22. szombat 17:55 - Hírextra
A polgármester elmondta: a zsűri nem csupán azt értékelte, hogy a városban rengeteg virágot ültettek el, és azt gondozzák. Elismerték, hogy széles körű összefogást valósítottak meg a lakosok, az önkormányzat és a civil szervezetek. A felhívásra ugyanis 350 helyi lakos, valamint vállalkozások jelentkeztek. Értékelték, hogy Eger számára fontos a verseny filozófiája, vagyis komolyan tettek az élhetőbb környezetért, az épített környezetért, a város szélén lévő, úgynevezett külső környezetért, valamint sokat áldoztak a parkosításra. Külön értékelte a zsűri, hogy fontosnak tartja a város a gyerekek tudatformálását, hiszen ebben a témában rajzversenyt is rendeztek.

Habis László elmondta, az elmúlt néhány évben 25-30 millió forintot fordítottak parkfelújításra, melynek eredményeképpen az egész óváros gondozottá vált.

Augusztus elején járt Egerben a nemzetközi zsűri. A polgármester szerint a zsűritagoknak az is tetszett, hogy a negyven fok ellenére gyönyörű, virágos parkok fogadták őket. A versenyen, amelyen tizenkét ország indult, Eger képviselte egyedüliként Magyarországot. A falvak kategóriájában induló Noszvaj bronzérmet kapott.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását