2024. április 28. - Valéria

Barlangok lehetnek a Marson

A NASA egy űrhajója hét lehetséges barlangbejáratot talált a Marson, jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal pénteken. Ugyan a "Hét Nővérnek" elkeresztelt bejáratok túl magasan vannak ahhoz, hogy élet létezhessen a mögöttük rejlő üregekben, a tudósok
2007. szeptember 22. szombat 12:46 - Hírextra
A Mars Odyssey nevű szonda 100-250 méter széles, majdnem tökéletes kör alakú foltokról küldött képeket. A kutatók a Mars-kutató szonda infravörös kamerájával ellenőrizték a foltok környékén a nappali és éjszakai hőmérsékletet. Nappal a foltoknál hűvösebb volt, éjszaka pedig melegebb - mondta Glen Cushing, a szonda hőmérőjét működtető arizonai egyetem űrkutatója a Geophysical Research Letters című online folyóiratnak. Ebből arra a következtetésre jutottak, hogy a foltok földalatti üregek bejáratai lehetnek. Ugyan a feltételezett üregek túl magasan vannak ahhoz, hogy élni lehessen bennük, a tudósok újult érdeklődéssel keresnek más barlangokat a bolygón. Valahol a Marson lehetnek olyan üregek, amikben létezhetett élet, vagy amiket a jövőben az űrhajósok menedékként használhatnak - mondta Tim Titus, az egyetem egy másik kutatója. Az Odyssey nevű Mars-kutató szonda 2001-ben érte el a vörös bolygót.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását