2024. április 20. - Tivadar

Tavat öleltek a fogyatékosokért

Több ezer ember egymás kezét fogva vette körül pénteken délelőtt a székesfehérvári csónakázó tavat, hogy felhívja a figyelmet a sérült emberekre. A Nagy Őszi Ölelést harmadszor rendezte meg a Siketek és Nagyothallók Országos Egyesületének Fejér megyei sze
2007. szeptember 21. péntek 12:26 - Hírextra
Becslések szerint a tavalyinál ezerrel többen, kb. három és fél ezren fogták egymás kezét, hogy körbeöleljék a fehérvári csónakázó tavat. A programot a Siketek Világnapjához kapcsolódva azzal a céllal rendezi meg minden évben a Siketek és Nagyothallók Országos Egyesületének Fejér megyei szervezete, hogy sérült és egészséges emberek kezet fogjanak, a fogyatékkal élők megmutathassák magukat és bebizonyíthassák, hogy ők is képesek ember feletti teljesítményekre - mondta a Független Hírügynökségnek Molnár Tamásné szervező, a Siketek és Nagyothallók Országos Egyesületének megyei titkára.

A programban a halláskárosodással élők mellett a vakok, látássérültek, mozgássérültek és az értelmi fogyatékkal élők is bekapcsolódtak. Az egész napos rendezvény részeként olyan népszerű sportolókkal az élen, mint Mészáros János triatlonista, a Kovács-Fidel kajakpáros, Géczi Erika kajakvilágbajnok 24 órás futás indul a városon át. Szórakoztató programok, sportversenyek és bemutatók várják a sérült és egészséges embereket. A szervezésbe az idén az SM társaság is bekapcsolódott. Az esélyegyenlőségi fórum után szombaton, Székesfehérváron rendezik meg a XIX. Országos SM Napot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását