2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kiss és Aubéli is kiesett

A szabadfogásúak 96 kg-os súlycsoportjában Kiss Gergely és a 120 kilósok között Aubéli Ottó is elvesztette első mérkőzését, ezzel mindketten kiestek a bakui olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.
2007. szeptember 21. péntek 10:01 - Hírextra

Kiss a fehérorosz Ruszlan Sejhovval találkozott a 32-be jutásért, de megnehezíteni se tudta riválisa dolgát, aki folyamatosan lábra támadott, s ebből rendre Kiss mögé került, így mindkét menetet könnyedén 3-0-ra nyerte.

Aubéli ellenfele a grúz David Modzmanasvili volt, szintén a 32-be jutásért. Az első felvonásban a felek csak keresték egymáson a fogást, de pontot érő akciót nem láthatott a közönség. Az összekapaszkodás során a grúz volt a kedvezményezett, s élt is a lehetőségével, kitolta Aubélit a küzdőtérről. A folytatás már egyértelműen Modzmanasvili fölényével telt, ugyanis egyik lábra támadása után Aubéli mögé került, majd fejlefogással hatpontos előnyre tett szert, ezzel megnyerte a menetet és a meccset is.

Mivel mindkét magyar legyőzője kikapott a későbbiekben, így egyikük sem folytathatja szereplését a vigaszágon.

Ezzel befejeződött a vb a magyar szabadfogású csapat számára is, amely a várakozásoktól elmaradva mindössze egyetlen kvótát szerzett, a 74 kg-osok között hetedik Hatos Gábor révén. Korábban négy kötöttfogású versenyző, Lőrincz Tamás (66 kg, 5.), Bácsi Péter (74, 7.), Fodor Zoltán (84, 8.) és Deák Bárdos Mihály (120, 5.) biztosította részvételét a jövő évi olimpián. Az ötfős női csapat szombaton kezd a vb-n, ugyanis pénteken a 48 kilósok küzdelmében nem lesz magyar érdekelt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását