2024. április 19. - Emma

Fidesz: valljon színt Ujhelyi

Ujhelyi Istvánnak színt kell vallania a Zuschlag-ügyben, be kell számolnia arról, milyen szerepet játszott az egyesületi, alapítványi támogatások odaítélésében - jelentette ki Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.
2007. szeptember 21. péntek 18:00 - Hírextra

"Felszólítom Ujhelyi Istvánt, hogy a közvélemény előtt tisztázza szerepét ebben az ügyben, mert ez már nem csak egy MSZP-s belügy, hanem közügy" - mondta a politikus sajtótájékoztatóján.

Gyimesi László emlékeztetett arra, hogy a Zuschlag-ügyben tett tanúvallomásában Ocsovai Tamás, az ifjúsági minisztérium korábbi helyettes államtitkára azt mondta, a - gyanú szerint az egyesületek és egy alapítvány által szabálytalanul felhasznált - közpénzek odaítéléséről egy szűk bennfentes kör egyeztetett és döntött, és e kör tagja volt Ujhelyi István. Ujhelyi jelenleg a Magyar Szocialista Párt alelnöke, emellett az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára.

"Egy hivatalban lévő államtitkár nem engedheti meg, hogy akár a korrupció árnyéka is rávetüljön" - jelentette ki a Fidesz szegedi vezetője. Az ellenzéki politikus azt kérte Ujhelyi Istvántól, számoljon be arról, részt vett-e, és ha igen, milyen minőségben az egyeztetéseken, asszisztált, döntéshozó volt vagy közvetített a pályázati támogatások odaítélése során.

Gyimesi László szerint a szocialista párt alelnökének el kell határolódnia a különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsított politikustársától.

Ujhelyi István a távirati irodának - megfogalmazása szerint nem a Fidesz felszólításra, hanem a közvélemény megnyugtatására - pénteken elmondta: sem az érintett egyesületek működésében, sem a pályázati támogatások odaítélésében nem vett részt. Hozzátette: ráadásul a fideszes politikus által említett egyeztetések sem zajlottak le soha.

"A Fidesz politikai ügyet akar kreálni egy folyamatban lévő, nem politikai ügyből. Ebből engem hagyjanak ki" - mondta az MSZP alelnöke.

A Szegedi Városi Bíróság pénteken rendelte el Zuschlag János előzetes letartóztatását. A Bács-Kiskun Megyei Ügyészség gyanúja szerint a politikus és hat társa egyesületeknek és egy alapítványnak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználásával követett el bűncselekményt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását