2024. június 20. - Rafael

Előzetesben Zuschlag János

Elrendelte a bíróság a különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított Zuschlag János előzetes letartóztatást - közölte Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese pénteken.
2007. szeptember 21. péntek 13:16 - Hírextra

Szegedi Városi Bíróság harminc napra helyezte előzetes letartóztatásban a gyanúsítottat - mondta a bíró újságíróknak az ügyben döntő nyomozási bírói ülést követően.

A Bács-Kiskun Megyei Ügyészség Zuschlag Jánost különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsítja. A bíróság alaposnak ítélte az ügyészség indítványát, mely szerint tartani lehet a gyanúsított elrejtőzésétől, elszökésétől, tekintettel arra, hogy a bűnszövetség, mint minősítő körülmény miatt a büntetés fölső határa húsz év - tudatta a bírósági szóvivő.

A bíróság osztotta az ügyészség azon álláspontját is, hogy tartani lehet attól, hogy Zuschlag János bizonyítékokat elrejt, eltüntet, s esetleg tanúkat próbál meg befolyásolni.

A gyanúsított a meghallgatás során nem tett vallomást. A döntés ellen Zuschlag János és védője is fellebbezést jelentette be. A fellebbezésekre tekintettel az ügyben napokon belül másodfokon dönt a Csongrád Megyei Bíróság - közölte a bíró.

Zuschlag Jánost pénteken délelőtt szállították át a kecskeméti rendőrségi fogdából a csongrádi megyeszékhelyre, a gyanúsítottat két rendőr bilincsben és vezetőszíjon kísérte a tárgyalóterembe. Az ügyben a Kecskeméti Városi Bíróság még februárban elfogultságot jelentett be, s az ítélőtábla a Szegedi Városi Bíróságot jelölte ki eljáró hatóságként.

A gyanúsított újságíróknak a meghallgatást követően azt mondta, "Nincs Zuschlag-ügy, nem követtem el bűncselekményt".

Kovács M. Gábor, Zuschlag János védője újságírókkal közölte, az ügyészség nem tárta elé a tanúk esetleges befolyásolásával kapcsolatos bizonyítékokat, így ebben a kérdésben nem tud nyilatkozni.
Hozzátette: úgy tudja, védencét a kecskeméti büntetés-végrehajtási intézetbe szállítják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását