2024. április 28. - Valéria

Szili Katalin: szükséges az összefogás

Szükséges, hogy legyen olyan összefogás, ami garantálja az emberek biztonságát akár országon belül, akár Európában, akár a világban - mondta Szili Katalin házelnök a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem napján pénteken.
2008. február 1. péntek 13:10 - Hírextra
A budapesti ünnepélyes állománygyűlésen a házelnök úgy fogalmazott: fontos azoknak a tiszteknek a képzése, akik ennek érdekében teljesítenek szolgálatot.

Szili Katalin kiemelte: Koszovóban, Irakban, Afganisztánban, Cipruson, Bosznia-Hercegovinában is jól képzett, helytálló tisztek teljesítenek szolgálatot, s ez annak köszönhető, hogy kiváló képzést kaptak.

A házelnök szerint a mostani generációnak kell megteremtenie a lehetőségét egy új gondolkodásmód kialakulásának, és ebben kitüntetett érdeme van az egyetem oktatóinak, mert, mint mondta: olyan szellemben tanítják a hallgatókat, amelyben a szociális, gazdasági, társadalmi és kulturális értékek harmóniában fogalmazódnak meg.

Az állománygyűlés előtt Szili Katalin, az egyetem szenátusa, horvát és magyar katonai vezetők és horvát hagyományőrzők megkoszorúzták Zrínyi Miklós szobrát.

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem napját évtizedek óta január 30-a és február 2-a között tartják, ezzel emlékezve Zrínyi Miklós és csapatának 1664-es, csáktornyai hídrobbantására, amikor felrobbantották a török utánpótlás útvonalába eső hidat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását