2024. május 16. - Mózes, Botond

Befejeződik a pénzszállító rablás büntetőpere

Végéhez közeledik a több mint négy éve, 2003 tavaszán Aszódon történt fegyveres pénzszállító rablás büntetőpere. A bíróság pénteken szakértőket és tanúkat hallgat meg. A tárgyalás-sorozat hamarosan befejeződik.
2007. szeptember 21. péntek 10:49 - Hírextra

Kende Katalin, a Pest megyei Bíróság sajtótitkára a független Hírügynökségnek elmondta, hogy ebben a hónapban és a következőben is valószínűleg elhúzódik még a büntetőper, de a tárgyalás-sorozat úgy tűnik, a végéhez közeledik. A pénteki tárgyaláson igazságügyi fegyver,- elme,- és orvosszakértőt és tanúkat hallgatnak meg.

Mint ismeretes, 2003. május 12-én, az aszódi OTP-fiók előtt várakozó pénzszállító autót három álarcos rabló géppisztollyal és pisztollyal megtámadta, majd a trezorból elvittek egy 481 millió forintot tartalmazó faládát. A gyanú szerint a három férfit több ember segítette a támadás előkészületeiben. A rablók profik voltak, de egyikük a helyszínen felejtette a mobilját.

Egy hét múlva kommandósok vették körbe a rejtekhelyüket, az akció azonban kudarcba fulladt: a gyanúsítottak közül akkor csak egy férfit sikerült elfogni. 2004. októberében Pilismaróton fogták el a második gyanúsítottat, 2005 májusban, Stuttgartban egy harmadikat, és még ugyanabban az évben Magyarországon egy negyedik társuk is rendőrkézre került.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását