2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fűszerpaprika-ügy: Lesz felmentés?

A vádlottak bűncselekmény hiányában történő felmentését javasolták pénteken a Szegedi Városi Bíróság előtt a védők a fűszerpaprika-ügyben, melyben a Szegedi Paprika Zrt. vezérigazgatóját és két társát folytatólagosan elkövetett ártalmas közfogyasztási cik
2007. szeptember 28. péntek 14:49 - Hírextra

Zamecsnik Péter, az elsőrendű vádlott ügyvédje védőbeszédében kifejtette, nem bizonyítható minden kétséget kizáróan, hogy a vád szerinti tétel aflatoxin-tartalma meghaladta az egészségügyi határértéket. A cég vezetése elvégeztette a szennyezettség szintjének meghatározásához szükséges vizsgálatot, s a megfelelő eredmények tudatában döntöttek a forgalomba hozatalról.

Az ügyvéd álláspontja szerint az áru csomagolásánál jogosan használták a cég bejegyzett védjegyét, hiszen a fűszerpaprika-őrleményt a normáknak megfelelően Szegeden állították elő.

Az ügyészségnek a három vádlott esetében személyenként lebontva kellett volna bizonyítania a bűncselekmények elkövetését, ez azonban nem történt meg - mondta a védő.

A cég üzletágvezetőjének, valamint gyártásvezetőjének ügyvédje, Zamecsnik Péter indítványához csatlakozva, védencei felmentését javasolta.

A vállalkozás jogi képviselője elmondta, mivel szándékos bűncselekmény nem történt, a céggel szemben nem szabható ki pénzbüntetés.

A vádlottak az utolsó szó jogán - az eljárás korábbi szakaszához hasonlóan - ártatlannak vallották magukat, s kifejtették a jogszabályoknak megfelelően, jóhiszeműen jártak el.

Az ügyben a vádhatóság az első- és másodrendű vádlott ellen felfüggesztett börtön-, a harmadrendű vádlottal szemben pedig pénzbüntetés kiszabását kérte.

A bíróság péntek délután hirdet ítéletet az ügyben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását