2024. május 3. - Tímea, Irma

Mégis perel az olaszliszkai gyanúsított

Elkezdődött az a per, amely szerint százmillió forint nem vagyoni kártérítést kért és egymilliárd forint közérdekű célra fordítandó bírság kiszabását indítványozta az olaszliszkai gyilkosság egyik gyanúsítottja, mert az ügyészség és a bíróság több esetben
2007. szeptember 20. csütörtök 15:44 - Hírextra

A per annak ellenére elkezdődött, hogy július végén a gyanúsított ügyvédje azt a tájékoztatást adta, visszavonta ügyfele a keresetet.

Szabó József közölte: a bírósághoz nem érkezett meg az említett visszavonásról szóló értesítés, vélhetően azért, mert a felperes - az előzetes letartóztatásban lévő egyik olaszliszkai gyanúsított - ügyvédje nem tudott arról, hogy védence nem vonta vissza beadványát. A szóvivő azt is elmondta, hogy a felperes az első tárgyalási napon nem jelent meg, holott kérhette volna a büntetés-végrehajtási intézetet, hogy vezessék a bíróság elé.

A felperes egyébként három személyt - két ügyészt, és egy bírót - perel az ominózus kijelentés miatt, akik ellenkérelmet nyújtottak be. A tárgyalás várhatóan október közepén folytatódik, ha csak addig nem vonja vissza keresetét a felperes - mondta a szóvivő.

Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke az MTI-nek azt mondta: abban a tudatban voltak, hogy visszavonták az említett keresetet, ezzel kapcsolatban a véleményük továbbra sem változott: "néhány ember hírnevet akar kovácsolni az ügyből", az elindított kereset pedig nemcsak az olaszliszkai, hanem az egész ország romáinak és a cigányság megítélésének árt.

A távirati irodának mindeddig a felperes ügyvédjét, Gyury József Gergelyt nem sikerült elérni.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán tavaly október 15-én agyonverték Szögi Lajos tiszavasvári tanárt, mert autójával elsodort és könnyebben megsebesített egy kislányt. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt folyó eljárásban nyolc gyanúsítottat helyeztek előzetes letartóztatásba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását