2024. április 19. - Emma

Pokorni már kampányol?

Zebrát festett fel a XII. kerületi rendőrkapitány a Németvölgyi út és Hollósy Simon utca kereszteződésében. A zebrafestés a gyermekek közlekedésének biztonságáért , a balesetek számának csökkentéséért indított akció része. A zebrafestésben részt vett a ke
2007. szeptember 19. szerda 12:28 - Hírextra
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, a zebrafestés a kerület kampányának a része, mellyel a gyermekbaleseteket akarják megakadályozni. A legveszélyesebb időszak ebből a szempontból az iskolakezdés első két hónapja. A kerületben már több helyen osztottak felvilágosító szórólapokat, sárga mellényeket és felmérték az iskolák környékének közlekedési helyzetét. A reggeli - fél nyolc és fél kilenc közötti - illetve a délután három és öt óra közötti időszakban a rendőrök jobban odafigyelnek az iskolák környékére.

A rendőrség már a tanévkezdés napján országos szinten kezdett közlekedésbiztonsági kampányba. Erről korábban egy kormányszóvivői tájékoztatón beszélt Szabadfi Árpád, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) elnöke. A szülők és az autósok figyelmét akarják felhívni arra, hogy mivel megkezdődött az iskola és ismét ellepik a gyerekek az utcákat, fokozottabban figyeljenek. A rendőrök színes és képes tájékoztató füzeteket is csináltattak a kisiskolásoknak, a felsősöknek és a tanároknak, ebben azt próbálják bemutatni, hogyan kell biztonságosan közlekedni. A rendőrség óriásplakátokon és televíziós hirdetésekben is felhívja a figyelmet a gyermekek biztonságos közlekedésére. A kampányra harmincmillió forintot fordítanak.

Tavaly 2300-nál is több 14 év alatti gyerek sérült meg közlekedési balesetekben, közülük 43-an meghaltak. Ebből 7 gyerek gyalogosként, 9-en biciklizés közben, 27-en pedig utasként vesztették életüket.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását