2024. május 2. - Zsigmond

Gyaloglás az életünkért

Évente akár több ezer láb amputációját lehetne megelőzni - állítják a szakértők - ha az emberek tisztában lennének a naponkénti séta jótékony hatásával. A Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság (MAÉT) éppen ezért civil társadalmi kampányt indít "Járj
2007. szeptember 19. szerda 12:32 - Hírextra

A napi néhány percnyi gyaloglással megelőzhető alsó végtagi verőérszűkület veszélyeire kívánják felhívni a közel 1 millió magyarországi érintett, és a széles közvélemény figyelmét – a szeptember 30.-án, a budapesti Margitszigeten, a Thermal Hotel előtti területről déli 1 órakor induló sétával.

A sokáig tünetmentes, ám kezelés hiányában akár életveszélyt is okozó alsó végtagi verőérszűkület olyan lappangó kór, amely a nemzetközi felmérések szerint az 50 év feletti lakosság mintegy harmadát (30 százalékát) veszélyezteti a világon, hazánkban akár egy millió embert is érinthet - körükben - érszűkület miatt - évente mintegy 7 ezer végtag-amputációt kell elvégezni.

A társadalmi célú kezdeményezésen részt vesz Horváth Csaba főpolgármester-helyettes (Budapest Főváros Önkormányzata), valamint az Egészségügyi Minisztérium képviselői. A sétához csatlakozik Béres Alexandra fitnessz világbajnok, Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozó és Szalay Balázs, a Párizs-Dakar többszörös résztvevője tereprallye versenyző.

Az eseményen a MAÉT és az Angiológiai Szakmai Kollégium képviselői, illetve a kampányt támogató gyógyszergyár budapesti dolgozói rövid, közös sétára indulnak, demonstrálva szándékuk, illetve a mozgalom fontosságát. A résztvevők - a közös cél: a láb megőrzése jegyében - a helyszínen megörökítik lábnyomukat az utókornak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását