2024. május 19. - Ivó, Milán

A Fidesz és az MDF egyeztet

Február végén kezdi meg az egyeztetés a Fidesz és a Magyar Demokrata Fórum a középosztályt érintő tizenhárom pontról, ezt követően találkozhat Orbán Viktor az MDF-frakcióval - közölte a párt sajtóirodája.
2007. február 19. hétfő 17:40 - Hírextra
"A Magyar Demokrata Fórum és a Fidesz-MPSZ képviseletében Hock Zoltán elnökhelyettes és Deutsch-Für Tamás elnöki kabinetfőnök megállapodtak abban, hogy február utolsó hetében megkezdik az egyeztetéseket az MDF 13 pontjáról" - olvasható a közleményben. A két politikus megegyezett, hogy két munkacsoportot állítanak fel, az egyik a gazdaságpolitikai, a másik a társadalompolitikai és közigazgatási kérdéseket tekinti át - közölte az MDF.

Ezek a megbeszélések készítik elő az MDF parlamenti frakciójának találkozóját a Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével - olvasható a dokumentumban.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke azt követően jelentette be, hogy a Fidesz vezetőjével is egyeztetne a középosztályt érintő tizenhárom kérdésről, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyalt az MDF-frakció a pontokról január végén. Az eredeti tíz pontot az MDF-hez érkezett több mint kétezer telefon, sms és e-mail alapján egészítették ki további hárommal.

A párt külön erre a célra létrehozott zöld számon és elektronikus levélben várta az állampolgároktól a középosztályt érintő kérdéseket. A javaslatok között szerepel a kamatadó és az örökösödési illeték eltörlése, a bankadó mérséklése, a kampány- és pártfinanszírozás rendszerének átalakítása, valamint a korrupció elleni küzdelem.

Dávid Ibolya és Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője december 18-án parlamenti felszólalásában jelentette be, hogy tárgyalást kezdeményez a miniszterelnökkel a középosztály helyzetéről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását