2024. május 2. - Zsigmond

Kevesebb munkahelyi stresszt

Törvénnyel kell szabályozni a munkahelyi stressz kezelését. Ennek tervezetét október 8-ig kell megalkotnia a kormánynak - áll a Világgazdaságban. A munkahelyi feszültségre vonatkozó szabályozás kereteit egy Európai Uniós megállapodás nyújtja. A cél az, ho
2007. szeptember 19. szerda 09:14 - Hírextra

A cégeknek elsősorban a stressz-megelőzésre kell törekedniük. Az Európai Unióban évente több mint 41 millió dolgozót érint a munkahelyi nyomás. Az ebből adódó üzleti károk mértéke meghaladja az egyes országok GDP-jének egy százalékát - írja a gazdasági napilap.

Az uniós ajánlás szerint egyebek mellett kommunikációs eszközökkel, jobb munkaszervezéssel lehetne csökkenteni a stresszt és következményeit. A hazai módszereket az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói dolgozták ki. A szakanyagot egyeztetni kell még a munkaadói szervezetekkel és a kormánnyal is. Az Unió nem szabta meg, hogy az egyes tagállamok jogilag kötelező érvénnyel alkossák-e meg a stressz-törvényüket, vagy csak egyfajta etikai kódexként adják ki.

A magyar szakszervezetek azt szeretnék, ha jól kontrollálható és szankcionálható formában születne meg a törvény. A munkaadói oldal viszont elsősorban a jogilag nem kötelező megoldást javasolják.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását