2024. május 18. - Erik, Alexandra

Gőzerővel fejlődik a MÁV?

Az első félévben javult a vasútbiztonság, a MÁV az egyik legüzembiztosabb vasúttársaság Európában a megtett kilométerek és a balesetek hányadosaként számított mutató alapján.
2009. augusztus 21. péntek 12:17 - HírExtra
Mosóczi László elmondta, hogy az első félévben a magyar hálózaton a vasúttársaság hibájából nem volt halálos és személyi sérüléses baleset. A vezérigazgató-helyettes tájékoztatása szerint az előző év első félévéhez képest az idén az útátjárók kivételével minden területen csökkent a vasúti balesetek száma a fokozott ellenőrzéseknek és egyéb biztonsági intézkedéseknek köszönhetően.

A MÁV adatai szerint a közlekedő vonat balesetek száma 16-ról 11-re csökkent, az úgynevezett veszélyeztetések száma 127-ről 90-re mérséklődött. Az útátjárókban bekövetkezett balesetek száma némileg emelkedett, az első félévben vasút és út kereszteződésében 16 haláleset következett be, ebből 9 gyalogost érintett, 7 pedig személygépkocsival történt ütközéskor következett be. A 9 gyalogosgázolás hét esetben tilosat jelző fény- és félsorompónál, két esetben tilosat jelző fénysorompónál történt.

Mosóczi László hangsúlyozta: a MÁV Zrt. beruházási terveiben az üzembiztonsággal összefüggő fejlesztések elsőbbséget élveznek. Az idén 15 milliárd forintot fordít a vasúttársaság az infrastruktúra üzembiztonságának szinten tartására.

A rendőrséggel közösen folytatódnak az ellenőrzések az útátjárókban, és kiemelt feladat a kábellopások megakadályozása. Újra megjelent a vonatdobálás, ennek kiszűrésére a rendőrséggel közösen lépnek fel. Riasztó, hogy a vonat elé fekvő öngyilkosok száma növekszik - jegyezte meg Mosóczi László vezérigazgató-helyettes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 21. 14:14
Gőzerővel? Jobb lenne, ha inkább elektromossággal!
A vonat alá fekvő öngyilkosokat pedig büntessék meg! Drazsé bandája biztos vevő erre az ötletre.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását