2024. április 16. - Csongor

MP3-mal vizsgálnak az orvosok

Lehet, hogy az orvosok hamarosan eldobják a sztetoszkópot, és helyette MP3-felvevővel fogják hallgatni a beteget. Egy stockholmi orvosi konferencián kedden bejelentették, hogy bizonyos légzéshangokat az MP3 felvevők sokkal jobban rögzítenek, mint a szteto
2007. szeptember 18. kedd 16:25 - Hírextra
Ha a mellhez szorított mikrofonnal érzékelt hangot MP3-felvevővel felveszik, a hangminőség sokkal jobb lesz, mint amit sztetoszkóppal lehet hallani. A felvételt lehet számítógépen tárolni, átküldeni konzultáció céljából más orvosnak. A számítógépbe bevitt légzéshangot a komputerrel grafikusan is meg lehet jeleníteni.

A képhez az is hozzátartozik, hogy bizonyos esetekben, például a nagyon gyenge légzéshangok esetén a komputernek nehézségei támadnak az elektronikus jelek feldolgozásával.

Az MP3-as légzéshang-felvétel az orvosképzésben is jól használható. A hagyományos sztetoszkóppal ugyanis a medikusoknak néha 500-szor is meg kell hallgatniuk egy hangot, mire megtanulják felismerni.


Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását